48 uur theaterchallenge

Op 17, 18 en 19 november 2023 organiseert Podiumschool het 48 uur theaterchallenge. Vanaf vrijdag 17 november, 19.00 uur, gaan een aantal bloedfanatieke teams keihard aan de slag om een spetterende productie neer te zetten. 48 uur later, op zondag 19 november om 19.00 uur gaan zij knallen op het podium om hun productie te presenteren aan het publiek!

Wie, Wat, Waar?

Een team jongeren tussen 15 en 25 jaar wordt uitgedaagd om binnen 48 uur een korte theatervoorstelling te maken. Elk team bestaat uit een regisseur, vormgever, technicus en natuurlijk acteurs.

 

In cultureel centrum en broedplaats De DOAS in Leeuwarden zullen alle teams een eigen ruimte toegewezen krijgen waar ze aan de voorstelling kunnen werken. Een repetitiezaal voor de acteurs en regisseurs, een werkplaats voor de vormgevers en de technici, zij maken de theaterzaal in orde voor hun voorstelling.

Start

Bij de start krijgen alle teams informatie over het thema en aan welke voorwaarden moet worden voldaan, deze krijg je natuurlijk pas met de start te horen! Met je eigen team geef je ChatGPT opdracht om een script te maken. Dit script is het uitgangspunt voor je voorstelling.

 

Wij compenseren de nadelig milieueffecten van het gebruik van ChatGPT, door bomen te planten bij Tree For All. Ook zijn wij kritisch op het eigenaarschap van producten gemaakt door anderen. Een script mag geen teksten van bestaand materiaal overnemen.

Geef je op als individu of als hele groep.

Ben jij geïnteresseerd in theater als acteur, vormgever, regisseur of theatertechnicus , spreekt de uitdaging van het project jou aan en wil je nieuwe mensen leren kennen? Geef je dan op als individu! Je wordt gematched met een team enthousiaste jongeren en zal samen met hen het hele weekend een super toffe productie neerzetten.

 

Zijn jij en je vrienden geïnteresseerd in dit project en kunnen jullie zelf allemaal verschillende rollen vervullen binnen je team? Groepen van 5 tot 7 personen kunnen zich ook als team opgeven en strijden voor die felbegeerde prijs!

Publiek

Lijkt het je leuk om te komen kijken naar het eindresultaat? Op zondagavond 19 november vanaf 19u is het publiek welkom om de voorstelling te bekijken. Meer informatie over de kaartverkoop en tijden volgt later. Wil je op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar info@podiumschool.nl met de mededeling publiek 48 uur theaterchallenge