OPMAATpodium

Voor mensen met een beperking

OPMAATpodium

OPMAATpodium is voor iedereen die een verstandelijke beperking heeft en graag toneel speelt, zingt of danst.

OPMAATpodium biedt mogelijkheden om aan theater te doen als invulling van dagbesteding en als vrijetijdscursus.

Informatie vrijetijdscursus toneel

Vanaf maart 2023 starten we met toneellessen in de vrije tijd voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking bij de Podiumschool.

Iedere week komen we bij elkaar in onze eigen ruimte om allerlei verschillende vormen van toneel uit te proberen en te oefenen. Lessen bestaan uit, spelletjes en oefeningen gericht op toneelspelen en dans/fysiek-theater.

In een veilige sfeer met elkaar de wereld van toneel ontdekken onder begeleiding van twee vakdocenten die beide ruime ervaring hebben in het werken met mensen met een verstandelijke beperking.


Wanneer:  
      Iedere donderdag van 16:30-17:30u. (je betaald per 5 lessen)

Voor wie:        Kinderen/jongeren van 10-18 jaar met een verstandelijke beperking (maximaal 10 deelnemers)

Kosten:           €45 voor 5 lessen

Waar:              Podiumschool, Floris Versterstraat 3 Leeuwarden, Lokaal 117, de DOAS

Catrien en Onno zijn de theaterdocenten die beide veel ervaring hebben met het werken met mensen met een beperking.

OPMAATpodium, de plek waar je jezelf kunt zijn en een ander mag spelen.

Informatie dagbesteding

De Podiumschool biedt verschillende invullingen van dagbesteding, de PodiumPatsers op maandag en de PodiumPauwen op donderdag.

 

Vanaf 3 oktober 2023 starten we met een extra groep op dinsdag. Voor deze groep zijn er nog plekken vrij, informeer naar de mogelijkheden.

 

Met de deelnemers komen we iedere week 1 dag bij elkaar. Op maandag zijn de PodiumPatsers aan de beurt, met deze groep maken we 2x per jaar een voorstelling. Op donderdag zijn de PodiumPauwen aan de beurt, met deze groep is iedere week een theatraal avontuur, waarin we samen spelen, zingen en dansen. Eén keer paar jaar presenteren we ons in een echt theater voor familie en bekenden.

 

OPMAATpodium, de plek waar je jezelf kunt zijn en een ander mag spelen.

De PodiumPauwen
donderdag 9:00 - 16:00 uur

Bij de Podiumschool kunnen mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding volgen. De dagbesteding heeft als insteek theater en andere vormen van podiumkunst. Op dit moment hebben we een groep van 8 deelnemers op donderdag (Hiermee zit deze groep vol). Informeer naar de mogelijkheden voor het starten van een nieuwe groep.

Er wordt toneel gespeeld, gezongen, muziek geluisterd, gedanst en natuurlijk heel veel gelachen. We hebben regelmatig pauze en lunchen samen. Er is veel ruimte voor eigen fantasie en iedereen kan zijn/haar individuele wensen kenbaar maken.


De begeleiders zijn professionals, zowel op het gebied van de gehandicapten zorg als op het gebied van theater. De vaste begeleiders zijn Catrien Jonker en Onno Spreij. Zij worden aangevuld door een stagiaire of een vrijwilliger.

De PodiumPatsers
maandag 9:00 - 15:30 uur

De PodiumPatsers is een semi professioneel theatergezelschap. Mensen met een licht verstandelijke beperking krijgen wekelijks les in acteren en theater. Samen maken we ieder jaar twee keer een voorstelling, die we in ons eigen theater of in een echt theater laten zien. Daarnaast is deze groep in te zetten voor speciale acts voor symposia e.d. Vraag naar de mogelijkheden.

Sfeerimpressie

Meld je aan voor een gratis proefles!

Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing. 

De laatste voorstellingen van OPMAATpodium