JIJ VERDIENT EEN PODIUM

theater-acteren-optreden

" Toneelspelen is voor kinderen een fantastische uitlaatklep." Marit de Weerd

Wie zijn wij?

De Podiumschool werkt met docenten die oog hebben voor het individu. Alle docenten zijn naast hun werkzaamheden als docent en regisseur, ook regelmatig als acteur actief. Zo kunnen de kinderen leren van mensen die met beide benen in het theatervak staan.

Het is het streven van de docenten om tenminste één keer per jaar samen met de leerlingen naar een theatervoorstelling te gaan of een inspirerende gastdocent uit te nodigen voor een speciale les.De visie van de Podiumschool

Op de Podiumschool wordt niet alleen de theatrale ontwikkeling maar ook de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal gesteld. De docenten van de Podiumschool zien het als hun taak om de leerlingen op beide vlakken boven zichzelf uit te laten stijgen en laten 'stralen'. Een positieve sfeer en veel plezier maken zijn daarvoor de basis.

Regelmatig horen wij van ouders dat de leerlingen meer lef krijgen en meer 'durven' dankzij de theaterlessen. Ook zien zij vooruitgang in de presentatie vaardigheden van hun kinderen.

Belangrijke doelstellingen van de Podiumschool zijn: het creëren van een veilige leeromgeving, aandacht voor elk individueel kind en zorgen voor een sterk 'groepsgevoel'.

Onno Spreij

Als cultuurcoach ben ik bij Kunstkade 8 jaar op verschillende basisscholen in de gemeente Leeuwarden actief geweest.

Sinds 1989 ben ik als theaterdocent aan het werk. Na mijn opleiding ben ik eerst als docent binnen het HBO onderwijs aan het werk geweest en vanaf 2004 ben ik me weer steeds meer gaan richten op lesgeven aan basisschool kinderen.

Meer en meer merk ik het belang van inclusief lesgeven. voor mij betekent dit dat iedereen mee kan en mag doen. bij de Podiumschool is iedereen welkom.

Voor mij zelf is de basis voor theater maken gelegd op de basisschool. Hier ontdekte ik dat toneelspelen mij de mogelijkheid gaf om me met taal op een andere manier te uiten dan gebruikelijk. Naast het geven van theaterlessen, vind ik het juist erg belangrijk om met de kinderen een voorstelling te maken. Hier leren de kinderen om samen te werken en de verantwoordelijkheid te dragen om met elkaar een volwaardige voorstelling neer te zetten.

Kinderen hebben een andere belevingswereld en een brede fantasie, deze krachten wil ik graag benutten in het maken van een voorstelling of het geven van een les.

Jacobine Prins

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Artiest drama op het Friesland College. Momenteel studeer ik aan de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming op de NHL in Leeuwarden, waar ik zowel mijn theaterhart als mijn maatschappelijke hart goed kan combineren.

Als ik kijk hoeveel ik heb gehad aan al die toneellessen en voorstellingen die ik heb gespeeld ben ik enorm dankbaar voor alle prachtige ervaringen die ik hieraan heb over gehouden en de enorme ontwikkeling die ik bij mezelf heb ontdekt. Van een onzeker stil meisje naar een zelfverzekerde jonge dame. Elk kind gun ik deze mooie en warme herinneringen aan toneel en ik hoop dan ook zo goed mogelijk het plezier van het spelen over te brengen in mijn lessen.

Elise Jepma

Als kind was ik al dol op verkleden en toneel stukjes maken. Dolbij was ik dan ook toen ik op mijn 10e naar de Podiumschool mocht. Jaren later kwam ik daar weer terug. In 2012 als stagiair maar inmiddels al een paar jaar als juf.

Het allerliefst combineer ik theater met zang. In mijn lessen uit zich dit vaak in stemexpressie, waarin we gaan kijken wat je allemaal met je stem kunt. Ieder personage heeft immers een eigen stemgeluid. Bij de oudere groepen werk ik graag met improvisatie theater. Een vlotte, vaak grappige vorm van theater waarbij je alert moet zijn en op elkaar in speelt.

Naast plezier vind ik de persoonlijke ontwikkeling van een kind ook erg belangrijk. Iedereen mag stralen op zijn of haar eigen manier. Het is zo mooi om te zien dat kinderen bij toneelles niet alleen plezier hebben maar ook sterker in hun schoenen gaan staan.

Kyra van Wirdum

Al mijn hele leven speel ik toneel, zing en regisseer ik. Rond 2006 ben ik mij op dit gebied gaan professionaliseren middels verschillende opleidingen waarvan de opleiding tot Docent Theater bij de NHL de hoogst genoten is.

Bij de podiumschool geef ik les aan de volwassenen.

Deze lessen zijn bedoeld voor beginners op het toneel. Tijdens de lessen verwerven deelnemers vanuit het perspectief van de speler, het publiek en de regisseur kennis en ervaringen.  

Iedere les heeft een totaal ander thema waardoor je in een paar lessen veel leert over het theatervak.

Gegarandeerd iedere week een leuke, actieve avond met alle gelegenheid nieuwe dingen te proberen. Een laagdrempelige cursus om te ontdekken of theater bij jou past.

Naast de podiumschool werk ik aan mijn eigen bedrijf genaamd Bryktheater, Producties en Regie. 


Podiumschool in actie

Deel dit met je vrienden!

Podiumschool in beeld

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA Podiumschool Harmonie 20170402-_MG_4828 kopie OLYMPUS DIGITAL CAMERA Podiumschool Harmonie 20170402-_MG_4744 kopiePodiumschool Harmonie 20170402-_MG_4305 kopie

Harmonie 2 April 2017

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Podiumschool Harmonie 20170402-_MG_4481 kopie Podiumschool Harmonie 20170402-_MG_4293 kopie Podiumschool Harmonie 20170402-_MG_4612 kopie OLYMPUS DIGITAL CAMERA