Theater dagbesteding

Semi professioneel theatergezelschap, voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vanaf september 2021 is de Podiumschool begonnen met een semi professioneel theatergezelschap  voor mensen met een beperking.

Met deelnemers maken we minimaal 2x per jaar een voorstelling. Iedere maandag van 9:00-15:30 komen we bij elkaar en werken we aan een voorstelling of doen we oefeningen om de acteer vaardigheden te verrijken.

Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om theater te kunnen beoefenen als vak.

Voor Friesland hebben wij die mogelijk gecreëerd.

Op dit moment werken we alleen op maandag en er is nog plaats binnen de groep.

Bel of mail voor meer informatie.

Is jouw passie toneelspelen, vind jij optreden voor publiek de ultieme kick. Kun jij door je beperking niet meedoen aan bestaande professionele theatergezelschappen, maar zou je dit wel willen. Meld je dan aan bij ons.

Met ons theatergezelschap maken we ieder jaar een eigen voorstelling. Daarnaast zijn we in te huren voor speciale acts op bijeenkomsten.

Theater dagbesteding

De PodiumPauwen

Bij de Podiumschool kunnen mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding volgen. De dagbesteding heeft als insteek theater en andere vormen van podiumkunst. Op dit moment hebben we een groep van 8 deelnemers op donderdag. De groep is van 9.00-16.00 aanwezig. Er wordt toneel gespeeld, gezongen, muziek geluisterd, gedanst en natuurlijk heel veel gelachen. We hebben regelmatig pauze en lunchen samen. Er is veel ruimte voor eigen fantasie en iedereen kan zijn/haar individuele wensen kenbaar maken.
De begeleiders zijn professionals op het gebied van de gehandicapten zorg als op het gebied van theater. De vaste begeleiders zijn Catrien Jonker en Onno Spreij. Zij worden aangevuld door een stagiaire of een vrijwilliger.

Op dit moment is er een groep van 8 jong volwassenen die dagbesteding volgen op donderdag van 9.00-16.00u

• Catrien en Onno

• Jelle kijkt naar een stukje

• Sander (de wolf) speelt met Demi Roodkapje

• Sander D, speelt met Catrien

• Onno en Laura doen en spelletje

G- theaterles

De Podiumschool organiseert binnenkort ook theaterlessen in de vrije tijd voor mensen met een beperking. Informeer naar de mogelijkheden.

Bel met Onno 06 45480077

• Sander D de acteur.

De PodiumPatsers

De PodiumPatsers is een semi professioneel theater gezelschap. Mensen met een licht verstandelijke beperking krijgen wekelijks les in acteren en theater. Samen maken we ieder jaar een voorstelling, die we in een echt theater laten zien. Daarnaast is deze groep in te zetten voor speciale acts voor symposia e.d.

Neem contact op voor meer informatie.

Delen met je vrienden?

Waar vind je de Podiumschool?

De Doas, Floris Versterstraat 3 Leeuwarden, Telefoon: 06 45 48 00 77