VOLWASSENpodium

Vanaf september kun je bij de Podiumschool kiezen tussen twee verschillende cursussen voor volwassenen: één voor beginners en één voor gevorderden.

Delen met je vrienden?

Beginners

De beginnersgroep voor volwassenen is een groep die bedoeld is voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met toneel, mensen die al wel met toneel in de weer zijn en wat meer achtergrondinformatie willen krijgen over acteren. Ook voor mensen die eens willen proeven aan toneel en willen ervaren hoe het is om op het podium te staan. Wat we doen: Iedere les duurt anderhalf uur en heeft een specifiek onderwerp zoals bij de data vermeld staat.  Aan het einde van de cursus heb je een  beeld gekregen van toneelspelen vanuit het oogpunt van de acteur, de regisseur en het publiek. De lessen zijn informatief, ervaringsgericht, actief en gezellig. Aan het einde van de lessenreeks zal er een korte presentatie ingestudeerd worden voor vrienden/familie die de deelnemers van de cursus zelf uitnodigen.

De beginnerscursus bestaat uit 11 lessen en een presentatie.

Maandag van 19.00-20.30u

16 september: de regels van improvisatie

23 september: stil spel en doorspelen

30 september: emoties

7 oktober: een personage vormgeven

14 oktober: stemgebruik

28 oktober: mise-en-scène

4 november: verhalen vertellen

11 november: masker theater

18 november: tekst analyseren en regisseren

25 november: repetitie

2 december: repetitie

9 december: presentatie

Vervolg cursus, Het Podium Op.

De vervolgcursus heeft iedere periode een andere invulling en deze keer gaan we uitsluitend werken met improvisatie vanuit opdrachten.Bij Het Podium Op werk je toe naar een optreden waarbij de regisseur opdrachten geeft van waaruit geimproviseerd een verhaal ontstaat. De manier van werken lijk op De Vloer Op.Deze cursus kan doorgaan bij minimaal 9 en maximaal 14 spelers.Als je wilt deelnemen aan deze productiegroep dan is het belangrijk dat je vrijwel iedere repetitie aanwezig bent omdat je elkaar nodig hebt om scenes te kunnen oefenen.

De eerste les is een proefles, mocht je besluiten niet door te gaan met de cursus dan hoeft deze niet betaald te worden.

Er zal veel ruimte zijn voor eigen creatieve input van de deelnemers, terwijl de eindregie in handen is van de docent.

De vervolgcursus bestaat uit 12 lessen.

Maandag van 20.30 - 22.00u

16, 23 en 30 september

7, 14 en 28 oktober

4, 11, 18 en 25 november

2 en 9  december

De docent van beide cursussen is Kyra van Wirdum.

De cursus kan doorgaan bij minimaal 9 deelnemers.

De eerste les is een vrijblijvende kennismaking, ga je niet door dan betaal je niks.

Kosten: €155,-

Waar vind je de Podiumschool?

Jacob Catsplein 1A, Leeuwarden, Telefoon: 06 45 48 00 77