VOLWASSENpodium

<b>Delen met je vrienden?</b>

Beginners

De beginnersgroep voor volwassenen is een groep die bedoeld is voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met toneel, mensen die al wel met toneel in de weer zijn en wat meer achtergrondinformatie willen krijgen over acteren. Ook voor mensen die eens willen proeven aan toneel en willen ervaren hoe het is om op het podium te staan.

Wat we doen: Iedere les duurt anderhalf uur en heeft een specifiek onderwerp zoals bij de data vermeld staat.  Aan het einde van de cursus heb je een  beeld gekregen van toneelspelen vanuit het oogpunt van de acteur, de regisseur en het publiek.

De lessen zijn informatief, ervaringsgericht, actief en gezellig. Aan het einde van de lessenreeks zal er een korte presentatie ingestudeerd worden voor vrienden/familie die de deelnemers van de cursus zelf uitnodigen.

De beginnerscursus bestaat uit 11 lessen en een presentatie.

Maandag van 19.00-20.30u

Les 1: de regels van improvisatie

Les 2: stil spel en doorspelen

Les 3: emoties

Les 4: een personage vormgeven

Les 5: stemgebruik

Les 6: mise-en-scène

Les 7: verhalen vertellen

Les 8: masker theater

Les 9: tekst analyseren en regisseren

Les 10: repetitie

Les 11: repetitie

Les 12: presentatie

Docent beginners cursus is Kyra van Wirdum.

De cursus kan doorgaan bij minimaal 9 deelnemers.

De eerste les is een vrijblijvende kennismaking, ga je niet door dan betaal je niks.

Kosten: €175,-

Corona aanpassing

Normaal starten de nieuwe lessen begin  januari, door de nieuwe maatregelen m.b.t. corona zullen de lessen pas starten als dit weer mogelijk is.

Heb je interesse, geef je dan op via het aanmeld formulier. Je zit nergens aan vast, maar we kunnen je dan op de hoogte houden van de gang van zaken.

Vervolg cursus, Het Podium Op: Thuis

Maak samen een echte locatie voorstelling.

Heb je eerder een cursus gedaan bij de Podiumschool of op een andere manier ervaring opgedaan met toneelspelen, nu kun je jezelf verder ontwikkelen. Bij Het Podium Op werk je toe naar een locatie voorstelling. De regisseur zal de deelnemers begeleiden in het maken van eigen scenes, met als thema 'thuis'. De voorstelling zal op locatie gespeeld worden i.s.m. een koor, live muziek en mogelijk dansers.

Deze cursus kan doorgaan bij minimaal 9 en maximaal 18 spelers. Als je wilt deelnemen aan deze productiegroep, dan is het belangrijk dat je vrijwel iedere repetitie aanwezig bent, omdat je elkaar nodig hebt om scenes te kunnen oefenen.

De eerste bijeenkomst is een proefles, mocht je besluiten niet door te gaan met de cursus dan hoeft deze niet betaald te worden.

Er zal veel ruimte zijn voor eigen creatieve input van de deelnemers, terwijl de eindregie in handen is van de docent.

De vervolgcursus bestaat uit 25 lessen/repetities.

Lessen/repetities zijn op donderdag van 20.00 - 22.00u

Generale 19 mei. Uitvoeringen 21,22 en 28, 29 mei 2022.

Locatie De Doas.

De DOAS, Cornelistrooststraat 48, Leeuwarden

Docent/regisseur gevorderden is Kyra van Wirdum.

Bekijk de website van Kyra hier

De cursus kan doorgaan bij minimaal 9 deelnemers.

De eerste les/repetitie is een vrijblijvende kennismaking, ga je niet door dan betaal je niks.

Kosten: €395,- (inclusief koffie/thee)

Waar vind je de Podiumschool?

De DOAS, Cornelis Trooststraat 48, Leeuwarden, Telefoon: 06 45 48 00 77